TAMTAM meets Trio Vernice beperkt beschikbaar
een beeldend concert

In 2014 en 2015 speelden we samen met het Trio Vernice een aantal keren dit programma.
Om praktische redenen werd het niet in reprise genomen. Het was een mooi projekt met bijzondere interactie dat veel materiaal opleverde voor volgende voorstellingen zoals Roestige Spijkers & Andere Helden.

Visuele poëzie en schilderachtige muziek
 

 

Een gouden combinatie: TAMTAM maakt bijzonder beeldend theater met gevonden voorwerpen als basis en Trio Vernice maakt prachtige muziek, van klassiek tot geïmproviseerd. (Trio Vernice op Soundcloud)

Het resultaat van de samenwerking is een unieke cross-over tussen theater, beeldende kunst en muziektheater die de kijker/luisteraar met visuele poëzie en schilderachtige muziek meevoert in zijn eigen verbeelding.


Verweerde materialen
De makers van TAMTAM hebben altijd al een fascinatie voor oude en verweerde materialen en gevonden voorwerpen.
Die komen nu tot leven doormiddel van een speciale videotafel die ze ontwikkelden om bewegende close-ups om te kunnen zetten in grootbeeld projectie. Dat geeft ze de mogelijkheid om live een poëtische beeldende film te maken die interactie aangaat met de muziek van Trio Vernice. 

Het programma bevat zowel speciaal op de stukken van het trio gemaakte beeldende verhalen als spannende improvisaties waarbij spelers en musici op elkaar reageren. Er valt veel te zien en te luisteren: alles gebeurt live op het podium! 
Muziek:
 
Marieke Kroes: Klassiek accordeon
Heide Bertram: stem
Cecilia Rubio: Cello 

Beeld:
Gérard Schiphorst
Marije van der Sande

Third Eye
Esther Apituley

Over Trio Vernice:
Trio Vernice verft met klankkleuren. De klankkleuren van zang, accordeon en cello versmelten op bijzondere wijze en doen een nieuw spectrum van kleuren ontstaan waarmee de meest uiteenlopende beelden geschilderd worden.
 
Zangeres Heide Bertram, celliste Cecilia Rubio en accordeoniste Marieke Kroes leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Musikhochschule in Münster.
De grenzeloze klankmogelijkheden van deze bijzondere instrumentencombinatie en de gezamenlijke liefde voor zowel hedendaagse kamermuziek als het maken van eigen arrangementen deed de wens ontstaan om ook na hun afstuderen samen te blijven werken. 
Zo ontstond in 2012 het trio Vernice.
 
Hun repertoire omvat een breed spectrum aan muziek van Middeleeuwse tot Hedendaagse composities waarbij onbekende muziek en experimentele invalshoeken niet gemeden worden. 
Ze spelen onder andere werken van Alonso Mudarra, Federico Garcia Lorca, Gerhard Stäbler, Matilde Capuis en Jacques Bank.
Ook experimenteren zij in verschillende soorten improvisaties met de mogelijkheden van hun instrumenten.