Een Onbewaakt Ogenblik Nieuw
Een landschap komt tot leven

Je kijkt even niet en alles is weer anders.
Wat net nog zus was is nu weer zo.
En andersom.
Niets is wat het lijkt, en niets blijft wat het is.
Verandering van een landschap, in een ogenblik dat aan de bewaking van de rede ontsnapt. Metamorfose en beeldende ontpopping. 
Onverwachte ontwikkelingen met 100 jaar oude boomstronken als decor én als acteurs.
Schoonheid om een hoekje in een wereld waar voorwerpen tot leven komen en hun eigen beeld-taal spreken.
Maar zonder tekst.

 

Hommage aan Henk Boerwinkel
Deze voorstelling ontstond naar aanleiding van een vraag van het Puppet International festival in Meppel.
Of we een korte act wilden maken voor de 80ste verjaardag van Henk Boerwinkel.
Deze poppenspeler veranderde vanaf de jaren ’60 met zijn zwarte tekstloze beeldende voorstellingen de wereld van het poppenspel voorgoed. Zijn werk was voor ons en vele andere jonge theatermakers die naar nieuwe wegen in het poppenspel zochten, een enorme inspiratiebron. Later leerden we hem beter kennen en werkten we bij verschillende voorstellingen met hem samen.

Voor het Puppet International Festival in Oktober 2018 werken we deze act uit tot Een Onbewaakt Ogenblik. Een korte objectenetude vol metamorfosen geïnspireerd op Boerwinkel’s werk met een knipoog naar zijn voorstelling Levensbomen.

Acteurs in deze voorstelling zijn natuurlijk een aantal objecten en gevonden voorwerpen, maar ook massieve stronken van de meer dan 100 jaar oude leilindes uit onze tuin. Toen die radicaal gesnoeid moesten worden konden we de knoestige snoeisels niet weggooien. Ze werden onderdeel van het decor en acteurs in deze kleine productie..

Voor de Kunstfietsroute bij Deventer maakten we alvast een eerste proefversie, die op 9 en 10 juni 2018 gespeeld werd in de tot theater omgebouwde kapschuur van een boerderij.

De premiëre is op 12 en 13 oktober in het Puppet International Festival in Meppel


Het decor in de kapschuur tijdens de fietsroute