DE

fr

object art

Objectkunst

TAMTAM’s theatervoorstellingen bewegen zich tussen theater en beeldende kunst. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Gérard Schiphorst en Marije van der Sande met gevonden voorwerpen ook beeldend werk maken met vaak een theatrale inslag. Een aantal van de getoonde werken zijn nog te koop.

De schoonheid van het vergankelijke, de talenten van het weggeworpene, het zijn niet alleen de ingrediënten van de voorstellingen maar ook de basis van het beeldende werk.

Het laat de toeschouwer anders kijken naar de dingen waar hij eerst aan voorbij liep omdat ze in de goot lagen.

Exposities
Het beeldend werk is regelmatig te zien op exposities. Enkele voorbeelden uit het verleden: Tafelhalle (Nürnberg,D), Kröller-Müller Museum (Otterlo), Oerol ( Terschelling), Concordia (Enschede), Kunstenlab (Deventer), DRU fabriek (Ulft). Galerie De Kunsten (Deventer), Bergkerk (Deventer), Boekhandel Praamstra (Deventer), Park Randenbroek (Amersfoort).

In 2021 realiseerde TAMTAM een theatrale installatie in het nieuwe Speelgoedmuseum in Deventer waar beeldend werk ook deel van uitmaakt.
Ga hier naar de fotopagina met kunstwerken

Object art actueel

Kunst in Deventer Speelgoedmuseum

Bij TAMTAM’s interactieve installatie in het Deventer Speelgoedmuseum hangen naast foto’s uit de voorstellingen ook een aantal special voor deze plek gemaakte objectkunstwerken.
Zij dienen ter inspiratie voor de bezoekers die met de installatie spelen.

Hierboven de hele wand met kunst.

Hieronder het mannetje uit de instructievideo.

meer object art
Now who ’s a good doggie?
Now who ’s a good doggie?
(Never forget your) ROOTS
(Never forget your) ROOTS
Objectomania Animal Museum Installatie in Kunstenlab Deventer
Objectomania Animal Museum Installatie in Kunstenlab Deventer