DE

fr

Garage

Garage

Voor theaterzaal of huiskamer

GARAGE is een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol. Gemaakt tijdens de lockdown om te spelen op de keukentafel bij mensen thuis maar nu ook met drie videocamera’s geschikt gemaakt voor in het theater.

“…een volwassen man met meer dan veertig jaar theaterervaring die al motorgeluiden pruttelend bij je thuis met autootjes komt spelen. En dat je daar dan gretig naar kijkt en blijft kijken.” 
Theaterkrant.nl

Garage begon als succesvolle miniatuur keukentafelvoorstelling maar is nu ook een cabareteske visuele voorstelling voor in de theaterzaal geworden. Met als toevoeging live gefilmde en live gemixte close-ups van miniatuurcameraatjes die op een groot scherm te zien zijn.

Het verhaal speelt zich af rond een garage die zelf ook wel een grote beurt kan gebruiken.

Polygoon
We horen live gesproken fake polygoonfragmenten en de stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats.
We zijn getuige van hilarische en vertederende scenes begeleid door meeslepende blues op de cigarbox-slidegitaar.

Nieuwe rivieren
Snelwegen zijn de nieuwe rivieren, waarop een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Steeds meer begint het besef te dagen dat deze metalen zondvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passen in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s?
Vanuit het optimistische perspectief van de jaren ‘50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon maakte Gérard Schiphorst deze voorstelling.

Met tekst
TAMTAM staat bekend om zijn tekstloze voorstellingen. De laatste 30 jaar maakten we 1 voorstelling met een beetje tekst. Grappig is dat zowel Gérard als Marije in het dagelijks leven nogal van de taal zijn. Marije schreef een aantal boeken en Gérard was in een vorig leven journalist, redacteur en recensent.
GARAGE is voor de verandering een compleet tekst-georiënteerde voorstelling!

Garage boeken
De voorstelling is nog steeds te boeken als privévoorstelling voor thuis, maar ook voor kleine evenementen en voor in het theater tot 250 kijkers.

Links
Maak hier kennis met de volledige cast!
Garage, The Making Of

video
Nog geen video beschikbaar.
DOELPUBLIEK:

De voorstelling is gericht op volwassenen maar kinderen vanaf 6 jaar kunnen eventueel ook meekijken. Het is echter geen kindervoorstelling.

Praktische informatie

Nu in 3 versies te boeken! Neem contact op voor maatwerk.

Theaterversie tot 250 kijkers
Voor cabaret publiek in vlakke vloer theater met oplopende tribune
Volledige avondvullende voorstelling (70 minuten)
De oorspronkelijke tafelvoorstelling met een cabareteske inleiding over het ontstaan ervan en extra scenes. Drie cameraatjes tonen live gefilmde en live gemixte close-ups die op een groot scherm te zien zijn. Extra filmische dimensie!

Evenementversie tot 60 kijkers 
Geen theateromgeving noodzakelijk, gebruik van 1 camera en projectiescherm zorgt ervoor dat iedereen het goed kan zien.
(50 minuten)

Privé versie tot 25 kijkers 
Kan vrijwel overal gespeeld worden zonder enige techniek, zelfs compleet stroomloos!
De oorspronkelijke keukentafelvoorstelling mag nu voor een grotere groep gespeeld worden. Als verrassing bij feestjes en vieringen komt Gérard aan de deur met steekwagen met 2 kistjes en speelt in huiskamer, kantoor of overal waar genoeg plaats is voor het publiek en een tafel van de juiste maat.
(45 minuten en nagesprek)

Technische informatie

Lees hier de technische informatie van de keukentafelversie (Pdf)
Neem contact op voor technische informatie over de andere versies.

Credits

Idee, tekst, decor, muziek en spel: Gérard Schiphorst 
Ontwikkeling en coaching: Marije van der Sande
Stijl en speladvies: Josje Eijkenboom >
Regieadvies: Lidwien Roothaan >
Fotografie: Viorica Cernica

Met dank aan
Gemeente Deventer, Myrthe Schurink