Garage Nieuw!
Voor theaterzaal of huiskamer


foto Viorica Cernica
NIEUWS: Zomervoorstellingen GARAGE in theater MIMIK groot succes

GARAGE nu ook als zaalvoorstelling beschikbaar


Wat begon als succesvolle miniatuur keukentafelvoorstelling voor tijdens de lockdown is nu een volwassen voorstelling voor in de theaterzaal geworden. Met als toevoeging live gefilmde en live gemixte close-ups van miniatuurcameraatjes die op een groot scherm te zien zijn. 
De zaalversie was in julie en augustus 2021 12 x te zien in theater MIMIK in Deventer in het kader van de IJsselbiënale
 

Ook nog als keukentafelvoorstelling beschikbaar
GARAGE kan ook nog steeds bij u thuis gespeeld worden. vraag informatie aan of stuur een mail)


GARAGE is een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Het verhaal speelt zich af rond over een garage die zelf ook wel een grote beurt kan gebruiken. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol.
We horen live gesproken fake polygoonfragmenten en de stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats.
We zijn getuige van vertederende en hilarische scenes begeleid door meeslepende blues op de cigarbox-slidegitaar.

Nieuwe rivieren
Het thema van de IJsselbiënnale is Tij, Tijd en Tijdelijkheid. In dat licht kunnen we de snelwegen als nieuwe rivieren zien, waarop een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Door de reisbeperkingen in Coronatijd komt nu sterker het idee naar boven dat deze metalen zondvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passen in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s?

Vanuit het optimistische perspectief van de jaren ‘50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon maakte Gérard Schiphorst deze voorstelling.

“een volwassen man met meer dan veertig jaar theaterervaring die al motorgeluiden pruttelend bij je thuis met autootjes komt spelen. En dat je daar dan gretig naar kijkt en blijft kijken.” Theaterkrant.nl

Idee, tekst, decor, muziek en spel: Gérard Schiphorst
Ontwikkeling en coaching: Marije van der Sande
Stijl en speladvies: Josje Eijkenboom
Regieadvies: Lidwien Roothaan
De trailer voor de zomervoorstellingen

 

Met tekst
TAMTAM staat bekend om zijn tekstloze voorstellingen. De laatste 30 jaar maakten we 1 voorstelling met een beetje tekst. Grappig is dat zowel Gérard als Marije in het dagelijks leven nogal van de taal zijn. Marije schreef een aantal boeken en Gérard was in een vorig leven journalist, redacteur en recensent.
GARAGE is voor de verandering een compleet tekstgeoriënteerde voorstelling.

Maak hier kennis met de acteurs!