The Tube Eenpersoons miniatuurtheater
Theatre for one


The Tube is een echte Beeldbuis.
Een eenpersoons miniatuurtheater dat in zeer gecondenseerde vorm een ​​werkelijk intense en persoonlijke 1 op 1 beleving biedt.
Er was een pandemie voor nodig om The Tube uit te vinden. Maar hoewel deze voorstelling werd ontwikkeld als antwoord op de Coronaregels blijkt het veel meer dan dat. Het is een theatrale installatie die de kijkers een unieke ervaring biedt die misschien wel intenser is dan een lange voorstelling in een theater.

Miniatuurtheater
Aan één kant een miniatuurtheatertje compleet met licht en geluid waarin tekstloze visuele scènes. Verrassende beeldende mini-voorstellinkjes van 2 minuten met bijbehorende soundtrack. Aan de andere kant de kijker die dat door de buis meebeleeft. 
The Tube werkt als een verrekijker en focust het beeld en het geluid, wat de kijkervaring nog versterkt. De toeschouwer is volledig gefocust en ondergedompeld in de beelden en de geluiden en heeft de neiging de rest van de wereld even te vergeten.

De voorstellinkjes zijn korte poëtische scènes met een verrassende wending en een vleugje humor. Speciaal gemaakt voor The Tube. Met tot de verbeelding sprekende titels als: Roadtrip, Tango, The nest, Seaview, O Solo Mio, Flight of Twins, spreken .

En ook de hele installatie is een onderdeel van de theatrale ervaring. Compleet met het in de rij staan op de rode loper, en de kijkers zien lachen en vrolijk of onder de indruk weer opstaan, het ritueel van handen reinigen en kijkopening schoonmaken.

Credits:
Gérard Schiphorst: speler, concept, ontwerp en bouw, muziek en soundtracks, sceneontwikkeling, trailer
Marije van der Sande: speler, concept, sceneontwikkeling en reseach, ontwikkeling popjes, decorbouw
Jose Eijkenboom: extra speler
Oleg Fateev: muziek tangoscene
Rob de Vos: timmerwerk 
Willen Bedeker: elektronica
Eijsink BV: metaal constructie
Kusters intallatiebedrijf: buis

Dit project werd mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Deventer, Stichting
Wesselings van Breemen
, Stichting Erven Witteveen, Deventer Cultuur Club, Stichting dEVENTer,