Vindingrijk Live animatie-act
Live Stopmotion Kröller-Müller Project

 
We ontwikkelden voor het museum een concept waarbij we met gevonden voorwerpen live ter plekke animatievideo's konden maken. Het idee was om bezoekers van de Zwoele Zomeravonden te vragen kleine vindsels mee te nemen.Vanaf half april begonnen de voorbereidingen en waren we al in het museum om de mogelijkheden te belijken. 

Terwijl we bij het vorige artist in residence project Objectomania ons richtten op de collectie kunst schuimden we nu het museum af op zoek naar onbeduidend afval en kleine vindsels. Dat was nog niet eenvoudig want een museum is goed opgeruimd en clean maar gelukkig mochten we ook in de catacomben, werkplaatsen en in de tuin zoeken.
 
-Op 28 juni 2013 was er een voorbereidende POP-up night in de TAMTAM theaterwerkplaats waar we samen met het publiek een korte test stopmotionvideo  maakten met door de deelnemers meegebrachte gevonden voorwerpen. 
Zie hier het resultaat
-Op 29 juni waren we in het museum aan het werk en gaven we uitleg over het project. we zochten daar materiaal voor de teaser die het pubiel duidelijk moest maken wat voor soort objecten er meegenomen of gezocht konden worden.
Dit is de betreffende teaser 
-Tijdens de Zwoele Zomeravonden (13 en 27 juli) maakten we live stopmotionvideo met  door het publiek meegebrachte voorwerpen. Het publiek kon op een groot beeldscherm zien wat we voor beeld maakten en bemoeide zich ook uitgebreid met het filmen. De meegenomen objecten moesten eerst een eerste auditie door voordat ze kans maakten om mee te spelen.
De video van 13 juli
De video van 27 juli
Zie hier alle 4 de animatievideo's uit dit project.
 

Objecten zoeken in de houtwerkplaats van het museum
 

Programmeur Herman Tibosch werd ook aangestoken en onderzoket de vuilnisbak op mogelijke acteurs


 

De vindsels uitgestald in het museum


 


 

Marije geeft uitleg over het project aan bezoekers.

 

Zoeken in de kelders van het museum. We vonden daar ook heel mooie voorwerpen in dozen die uiteindelijk een werk van Jasper Johns bleken te zijn dat daar tijdelijk lag opgeslagen...

 
Testopstelling in der TAMTAM werkplaats voor het maken van de teaser