TAMTAM's vorm van op objekten en materiaal gebasseerd visueel theater zonder tekst maakt school bij een nieuwe generatie van theatermakers, poppenspelers, animators, beeldend kunstenaars en mulitidisciplinaristen...
Gérard regisseerde en begeleidde een aantal jonge makers en samen met Marije gaf hij les op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en geven ze regelmatig workshops op internationale festivals.
Soms is dat een kennismakings workshop van een dag of dagdeel, soms maken ze met een groep in meerdere dagen een korte voorstelling en soms helpen ze een een groep aan een kickstart voor een neiuwe voorstelling..


Een van de scènes uit de 3 daagse workshop op het Skipton Puppet Festival (UK)

 

Een greep uit de belangrijkste workshops/masterclasses
Izmir International Puppet Days (2019) Naast onze voorstellingen op dit festival gaven we een eendaagse workshop objectentheater voor poppenspelers en theatermakers. 
Kleipeda, Litouwen (2018) Als onderdeel van het Marteria Magica Festival gaven we een driedaagse workshop objectentheater voor Litouwse spelers en theatermakers

-Alexandria, Egypte (2018) Tijdens het Backstreet festival 2018 gaven we een tweedaagse workshop over objektentheater aan Egyptische acteurs en theatermakers. 

-Skipton Puppet Festival UK (2017) Voorafgaand aan het Skipton Puppet Festival gaven we een 3 daagse masterclass met Britsen ( en een Canadese) poppenspelers en maakten met elk van hen een korte act met objecten die in het festival gespeeld werden voor een zeer enthousiast publiek, Bekijk de video

-Nürnberg Duitsland (2017)  Tijdens het Internationales figurentheater Festival Erlangen Nürnberg Fürth gaven we een 4 daagse workshop objectentheater voor studenten van de Musikhochschule. We maakten in 4 dagen een voorstelling van een uur die op de laatste dag voor publiek gepseeld werd.

Macau Arts Festival, Macau, China (2017) In combinatie met Roestige Spijkers & Andere Helden gaven we geduren de 3 dagen na de voorstellingen korte workshops voor kinderen en hun ouders waarin ze objectassemblages maakten met door henzelf meegenommen voorwerpen en die vervolgens onder de canera groot in beeld brachten.

-Taipei, taiwan 2016 Tijdens het Close to you festival gaven we een 4 daagse masterclass voor poppenspelers, acteurs en musici met een publieke voorstelling op de laatste dag.

-Bristol UK (2015) Voor het Bristol Festival of Puppetry deden we een eendaagse workshop objektentheater met 16 poppenspelers en theaterstudenten.

-Kuala Lumpur, Malaysia (2014) In een tweedaagse masterclas met 16 theaterschool studenten en 2 docenten een voorstelling gemaakt

-Dyarbakir en Çanakele Turkije (2014) Twee workshops onder andere voor vrijwilligers die in vluschtelingenkampen in Syrie met kinderen theater maken. 
-Debrecen, Hongarije (2014) In 1 week een objectentheatervoorstelling gemaakt met 12 spelers van 2 gezelschappen (zie fotopagina)

-Rio de Janeiro, Brazilië (2012) masterclass voor theatermakers en Animatiefilmmakers

-Kristiansand, Noorwegen (2009) met theaterstudenten acts gemaakt voor late night show in festival-cabaret

-Sibiu, Roemenie (2007) (Culturele hoofdstad Europa) Met gezelschap Gong: voorstelling gemaakt in 1 week 

-Ravenna, Italië, (2001) Workshop en lezing voor studenten theater

-HKU Utrecht: Winteracademie (1998 en 1999) 5 daagse workshop voor studenten acteursopleiding

-Johannesburg, Zuid Afrika (1997) 5 daagse Workshop voor poppenspelers en studenten theater

-Riga, Letland (1996) 5 daagse Workshop voor poppenspelers van het ex-staatspoppentheater

-Paramaribo, Suriname (1991) 5 daagse Workshop voor Surinaamse poppenspelers en theatermakers. 

Ook werden workshops gegeven in het kader van inspiratiebijeenkomsten voor bedrijven, opleidingen en instellingen.

Op verzoek geven de makers van TAMTAM workshops en masterclasses met bijvoorbeeld als thema:

-Objectentheater
-Scenario en dramaturgie voor visueel theater
-Muziek en soundtrack als acteur 
-Onvermoede talenten: Hergebruik en duurzaamheid 

In overleg zijn andere thema's mogelijk. 
Maatwerk staat hierbij voorop.

De workshop of masterclass kan plaatsvinden in de TAMTAM werkplaats in Deventer of op locatie.
De groepsgrootte kan variëren van enkele deelnemers tot maximaal 14 tot 16 deelnemers.
Neem contact met ons op voor meer informatie.


Workshop Maleisië 2014