Vindingrijk Live animatie-act
Live Stopmotion Kröller-Müller Project

Nieuw:
Check de video's van het Attention Festival in Lärz (D) waar we 2 dagen stonden
check de video's van het Internationales Figurentheater Festival Erlangen waar we 4 dagen stonden. 


Een live interactieve stopmotion festival act. De spelers van TAMTAM maken op locatie live animatiefilms met door het publiek meegebrachte gevonden voorwerpen. Het publiek ziet de film ontstaan en kan mee helpen met suggesties over het verloop van de film. De zelfde avond nog is de uiteindelijke video zien op YouTube en de site van het festival.
 
 Dit project maakte TAMTAM als Artist in Residence project in het Kröller-Müller Museum.


Ze vallen niet op, de wezen onder de objecten. 
Ze liggen op straat, in de goot of in een hoekje waar niemand ooit naar kijkt. 
Te waardeloos om zelfs maar op te ruimen. 
Ooit onderdeel van iets en ergens van af gevallen of door iemand verloren.
Of gebruikt en hardvochtig afgedankt. Wie minder ver kijkt dan zijn neus lang is ziet ze liggen.

Zij vormen al lang de gevonden rijkdom voor TAMTAM's vindingrijke beeldende werk.
En nu komen hun onvermoede talenten tevoorschijn in live op locatie gemaakte animatiefilms met door het publiek gezochte vindels. Wat eerst minder dan niets was wordt ineens waardevol.Zie de Making Of voor het ontstaansproces van Vindingrijk.

 

Hoe het werkt:

Vindingrijk
is een concept waarbij we met gevonden voorwerpen live op locatie in 1 of 2 dagdelen een animatievideo kunnen maken. Uitgangspunt bij het Kröller Müller Museum was dat het project moest worden uitgevoerd tijdens de Zwoele Zomeravonden in het museum op 13 en 27 juli 2013. Belangrijk was ook het element van de publieksparticipatie: de bezoekers moesten zelf voorwerpen meenemen of ter plaatse zoeken.
Daarnaaast zorgde de mogelijkheid om de video later terug te zien op Youtube en te delen op de sociale media voor extra aandacht voor het project ook na de twee festivaldagen.

Voorstelling?
Het is natuurlijk geen voorstelling in de traditonele zin des woords, meer een act, maar de interactie met het publiek tijdens het maken had toch een voorstellingsachtig karakter. Als kijker zie je de film langzaam voor je ogen ontstaan. De inleverprocedure met ontvangstbewijs, het animeren onder de camera, het resultaat dat al meteen te zien is, dat alles is aantrekkelijk om naar te blijven kijken. Tijdens het werken aan de film praten we met het publiek. We kunnen vragen beantwoorden en suggesties voor het verloop van de film bespreken. Tussendoor wordt telkens het filmpje voor zover het af is getoond, direct op muziek gemonteerd. Veel kijkers komen ook regelmatig terug om te kijken hoe ver we al gevorderd waren.

Nauwgezet kijken
Op de zelfde manier waarop kijkers in een museum een kunstwerk nauwgezet bekijken moet het publiek nu totaal onbeduidende en waardeloze vindsels gaan onderzoeken op hun talent als acteur in een animatievideo. Ter plekke maken we beelden, combineren we objecten tot wezens of landschapselementen en ontwikkelen een verhaallijn. 
Zie de trailer en alle animatievideo's uit dit project.
Dit project is te boeken voor andere evenementen, musea, galeries, film- en theaterfestivals  .
Voor meer informatie neem contact met ons op