DE

fr

The Tube

The Tube

Eenpersoons kijkbuistheater

The Tube is een echte Beeldbuis.
Een eenpersoons miniatuurtheater dat in zeer gecondenseerde vorm een ​​werkelijk intense en persoonlijke 1 op 1 beleving biedt.
Er was een pandemie voor nodig om The Tube uit te vinden. Maar hoewel deze voorstelling werd ontwikkeld als antwoord op de Coronaregels blijkt het veel meer dan dat. Het is een theatrale installatie die de kijkers een unieke ervaring biedt die misschien wel intenser is dan een lange voorstelling in een theater.

TAMTAM staat bekend om het bedenken van alternatieve manieren om beeldend theater te tonen. En ook deze keer vonden ze weer een ongewone vorm. De kern van het idee is een 2,60 m lange buis met een diameter van 25 cm die ongebruikt in de afvalcontainer van de buren van TAMTAM (een installatiebedrijf) lag. Ze hebben er letterlijk een theaterbuis van gemaakt. Zie de uitgebreide video The Making Of The Tube

Miniatuurtheater
Aan één kant een miniatuurtheatertje compleet met licht en geluid waarin tekstloze visuele scènes. Verrassende beeldende mini-voorstellinkjes van 2 minuten met bijbehorende soundtrack. Aan de andere kant de kijker die dat door de buis meebeleeft.
The Tube werkt als een verrekijker en focust het beeld en het geluid, wat de kijkervaring nog versterkt. De toeschouwer is volledig gefocust en ondergedompeld in de beelden en de geluiden en heeft de neiging de rest van de wereld even te vergeten.

De voorstellinkjes zijn korte poëtische scènes met een verrassende wending en een vleugje humor. Speciaal gemaakt voor The Tube. Met tot de verbeelding sprekende titels als: Roadtrip, Tango, The nest, Seaview, O Solo Mio, Flight of Twins, spreken .

En ook de hele installatie is een onderdeel van de theatrale ervaring. Compleet met het in de rij staan op de rode loper, en de kijkers zien lachen en vrolijk of onder de indruk weer opstaan, het ritueel van handen reinigen en kijkopening schoonmaken.

Zie ook  The making of The Tube

video
DOELPUBLIEK:

De scènes zijn voornamelijk gericht op volwassenen, maar kinderen mogen natuurlijk ook kijken. Het is echter geen kindervoorstelling.

Praktische informatie

The Tube was veel verschillende plekken te zien: in een kerk, in een tent op een introductiedag van een universiteit, op een straattheaterfestival, in een leegstaande winkel die we ombouwden tot theater, in de foyer van een theater, bij een privé feest, en zelfs in de HEMA !

We spelen ongeveer 4 uur achter elkaar. Ook als we nog niet aan het spelen zijn, is het een opvallend en spannend visueel element dat tot de verbeelding van het publiek spreekt. Een ongewone  “conversation piece”!

Hoewel The Tube voor 1 persoon tegelijk is, vormt het geheel met alle actie eromheen een bijzondere theatrale installatie. Ook als je niet komt kijken, is het bijzonder om te zien hoe de kijkers reageren, wat de speler doet en de interactie van de spelers met de wachtende mensen. Dat is al een voorstelling op zich.

De Tube kan bijna overal worden opgesteld en is onafhankelijk van elektriciteit. Er zijn wel een paar voorwaarden voor het goed functioneren.

Meer daarover in de Technische Rider hieronder

Technische informatie

Download hier de technische rider

Credits

Gérard Schiphorst speler, concept, ontwerp en bouw, muziek en soundtracks, sceneontwikkeling, trailer
Marije van der Sande speler, concept, sceneontwikkeling en reseach, ontwikkeling popjes, decorbouw construction
Josje Eijkenboom >  extra speler
Oleg Fateev > muziek tangoscene
Rob de Vos timmerman
Willen Bedeker electronica
Eijsink BV metaal constructie
Kusters installatiebedrijf buis

Met dank aan
Dit project werd mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Deventer, Stichting Wesselings van Breemen, Stichting Erven Witteveen, Deventer Cultuur Club, Stichting dEVENTer,