DE

fr

To Have Or Not To Have

To Have Or Not To Have

objectsprookje in roest en hout

Nieuw: Remake 
Met alle oorlogen en conflicten die er de laatste tijd gaande zijn is deze voorstelling uit 2005 ineens weer erg actueel en hebben we een actuele remake gemaakt van deze objectentheater klassieker!

 

In het begin was er niets
en toen was er iets
en toen wilde iedereen het hebben.
Hebben of niet hebben dat is het zijn geworden.

To Have Or Not To Have is een roestig sprookje vol mooie beelden met onmiskenbare elementen van de spaghetti-western, een scheut Shakespeare en een ruimhartige dosis subtiele humor.

Het wilde westen gecombineerd met de donkere middeleeuwen. Met thema’s als: hebzucht, jalousie, overmoed, egoïsme, domheid en andere zeer herkenbare menselijke eigenschappen. Ondersteund door vreemde geluiden en betoverende muziek met invloeden van Texas tot Turkije. Zonder tekst zodat iedereen het kan begrijpen.

De acteurs in deze voorstelling zijn oude roestige en verweerde houten dingen. Materialen die ook in het beeldende werk van Gérard Schiphorst en Marije van der Sande veelvuldig voorkomen.Het begin is sprookjesachtig en dromerig, met op de lange zandtafel een bijna prehistorisch aandoende wereld. Door de intrede van een vreemd ding ontaardt het verhaal in een hilarische middeleeuwse wapenwedloop. Een duel met alle geoorloofde en ongeoorloofde middelen uitgevochten door een brutale Tang en een vasthoudende Mollenklem

To Have Or Not To Have is een cross-over tussen beeldende kunst en theater, die al te zien was in:
België, Brazilië, Oostenrijk, Duitsland,  Engeland, Egypte, Frankrijk, Groot Brittannië, Luxemburg, Maleisië, Noorwegen, Spanje, Turkije, Zwitserland en Nederland natuurlijk.

 

“With Tam Tam Theater’s To Have or Not to Have at the Little Angel Theatre we’re treated to a uniquely curious, completely captivating production that puts magic in the mundane and leaves us considering some really big questions.”
Lees de hele recensie: Everything Theatre London Augustus 23

 

video
DOELPUBLIEK:

De voorstelling was oorspronkelijk gemaakt voor volwassenen maar door een communicatiefout waren er bij de wereldpremière in Wenen 60 kleuters in de zaal. Dat bleek ook te kunnen. Sindsdien spelen we zowel voor volwassenen als voor kinderen. de voorstelling wordt dan natuurlijk wel iets aangepast. Omdat er geen tekst is kan iedereen in z’n eigen hoofd z’n eigen verhaal maken

Praktische informatie

To Have Or Not To Have kan in het theater staan maar er is ook een stand-alone versie die in elke verduisterde ruimte kan worden opgebouwd. De voorstelling is ook uitermate geschikt als inspiratiemoment voor congres of bedrijfsbijeenkomst en andere speciale evenementen.
De voorstelling is gemaakt voor een publiek van 10 tot 90 volwassenen, maar als daarbij kinderen vanaf een jaar of 6 zijn is dat geen probleem.

We speelden deze voorstelling al voor zeer uiteenlopend publiek en in veel landen.
Voor publiek van ministers en politici tot asielzoekers, en van bedrijfsbestuurders tot basisscholen, al dan niet gevolgd door een causerie over objectentheater, duurzaamheid of hebzucht en economie.

Vanwege het universele karakter en de afwezigheid van tekst is To Have Or Not To Have breed inzetbaar.
Er kan ook gespeeld worden op ongebruikelijke locaties waar we een ruimte kunnen ombouwen tot theater.

Technische informatie

To Have Or Not To Have is een voorstelling van 35 minuten die in elke ruimte gespeeld kan worden en geen theaterfaciliteiten nodig heeft.
Simpel licht en geluid en een achtergrond neemt de groep zelf mee.
De opbouwtijd is ongeveer 120 minuten en de voorstelling kan meerdere malen achtereen worden gespeeld.
De voorstelling kan natuurlijk ook in het theater gespeeld worden.

Download hier de technische rider.

Credits

Idee, ontwerp en spel: Gérard Schiphorst en Marije van der Sande 
Muziek en geluidsdecor: Gérard Schiphorst
Regieadviezen: Warner van Wely >
Werkplaatsassistente: Arlette Korff
Decoruitvoering: Maarten Heijkamp >

Met dank aan
Provincie Overijssel, Gemeente Deventer