Garage Nieuw!
Voor theaterzaal of huiskamer


foto Viorica Cernica

Boek nu de keukentafelvoorstelling
“een volwassen man met meer dan veertig jaar theaterervaring die al motorgeluiden pruttelend bij je thuis met autootjes komt spelen. En dat je daar dan gretig naar kijkt en blijft kijken.” Theaterkrant.nl

GARAGE is een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol. Gemaakt tijdens de lockdown om te spelen op de keukentafel bij mensen thuis.
Het verhaal speelt zich af rond een garage die zelf ook wel een grote beurt kan gebruiken.We horen live gesproken fake polygoonfragmenten en de stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats.
We zijn getuige van vertederende en hilarische scenes begeleid door meeslepende blues op de cigarbox-slidegitaar.

Nieuwe rivieren
Snelwegen zijn de nieuwe rivieren, waarop een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Steeds meer begint het besef te dagen dat deze metalen zondvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passen in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s?

Vanuit het optimistische perspectief van de jaren ‘50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon maakte Gérard Schiphorst deze voorstelling.

Met tekst
TAMTAM staat bekend om zijn tekstloze voorstellingen. De laatste 30 jaar maakten we 1 voorstelling met een beetje tekst. Grappig is dat zowel Gérard als Marije in het dagelijks leven nogal van de taal zijn. Marije schreef een aantal boeken en Gérard was in een vorig leven journalist, redacteur en recensent.
GARAGE is voor de verandering een compleet tekstgeoriënteerde voorstelling.

Idee, tekst, decor, muziek en spel: Gérard Schiphorst
Ontwikkeling en coaching: Marije van der Sande
Stijl en speladvies: Josje Eijkenboom
Regieadvies: Lidwien Roothaan


Nu in 3 versies te boeken! Lees meer
- Theaterversie tot 250 kijkers
- Evenementversie tot 60 kijkers (45 minuten)
- Privé versie tot 20 kijkers  
 Vraag meer informatie aan of stuur een mail


Maak hier kennis met de acteurs!