DE

fr

Survival

Survival, or how to survive Murphy's law

zwarte visuele comedy

Murphy + Kafka = Blues. Dat was de formule voor deze visuele nachtmerrie.
Survival was een sfeervolle zwarte comedy. Een filmisch gemonteerde tekstloze voorstelling die inzoomde op de wat zonderlinge figuur K. , een van Murphy’s slachtoffers.

K woonde in zijn gammele houten hutje afgezonderd van de mensen.
Zijn dagelijks leven was één “worst possible moment” doorspekt met tegenslagen die hij op verrassende wijze het hoofd wist te bieden. Zijn strijd tegen de elementen en het bevoegd gezag leverde krachtige beelden, ongebruikelijke objectacteurs en visuele verrassingen op.

TAMTAM maakte deze voorstelling met Wim Hofman. Zijn absurde licht cynische stijl van schrijven en de eenvoudige kracht van zijn beeldende werk lenen zich uitstekend voor de combinatie met TAMTAM’s bekende subtiele maar zwarte humor.

Voeg daaraan toe de feilloze mechanismen van de macht, zoals Kafka die blootlegde en de combinatie van rauwe objectritmes, Ierse tragiek, Arabische melancholie en bijtende elektrische blues als soundtrack en de nachtmerrie begint al aardig vorm te krijgen.

Kijk het grappige nep-Hollywood-interview met de pop K. in vintage beeldkwaliteit, maar we hadden veel lol bij het maken ervan!

video
Credits

Idee, ontwerp en verhaalontwikkeling: Gérard Schiphorst, Marije van der Sande en Wim Hofman
Muziek en geluidsdecor: Gérard Schiphorst
Lichttechniek: Bert Nijmeijer
Ontwerp en uitvoering achterdoek: Maaike Folmer
Vrouwenstem: Margot Olde Loohuis
Foto’s: Femke Teussink

 

Met dank aan
Provincie Overijssel, Gemeente Deventer