DE

fr

Nieuws

3 januari 2022

Garage Nieuw! Nu voor theaterzaal én huiskamer

Wat begon als succesvolle miniatuur keukentafelvoorstelling voor tijdens de lockdown is nu een volwassen voorstelling voor in de theaterzaal geworden. Met als toevoeging live gefilmde en live gemixte close-ups van miniatuurcameraatjes die op een groot scherm te zien zijn.
De zaalversie was in juli en augustus 2021 12 x te zien in theater MIMIK in Deventer in het kader van de IJsselbiënale

Nu in 3 versies te boeken!

Theaterversie tot 250 kijkers
Voor in vlakke vloer theater met oplopende tribune
Volledige avondvullende voorstelling (70 minuten)
Live video-editing op het podium, 3 camera’s en een groot scherm zorgen voor een filmische vervaring.
Met cabareteske inleiding over het ontstaan van de voorstelling en live blues op de cigarbox-gitaar.

Evenementversie tot 60 kijkers (45 minuten)
Geen theateromgeving noodzakelijk. 
Kleine setting met 1 vaste videocamera en hooggeplaatste grootbeeld TV zodat de details voor een grotere groep te zien zijn. Wordt gespeeld op TAMTAM’s eigen tafel die we meebrengen. Waar nodig nemen we simpele theaterverlichting mee.

Privé versie tot 20 kijkers
Kan vrijwel overal gespeeld worden zonder enige techniek, zelfs compleet stroomloos! De oorspronkelijke keukentafelvoorstelling mag nu voor een grotere groep gespeeld worden.
Als verrassing bij feestjes en vieringen komt Gérard aan de deur met steekwagen met 2 kistjes en speelt in huiskamer, kantoor of overal waar genoeg plaats is voor het publiek en een tafel van de juiste maat.

Vraag meer informatie aan of stuur een mail

Over de voorstelling

GARAGE is een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Het verhaal speelt zich af rond over een garage die zelf ook wel een grote beurt kan gebruiken. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol.
We horen live gesproken fake polygoonfragmenten en de stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats.
We zijn getuige van vertederende en hilarische scenes begeleid door meeslepende blues op de cigarbox-slidegitaar.

Nieuwe rivieren
Het thema van de IJsselbiënnale is Tij, Tijd en Tijdelijkheid. In dat licht kunnen we de snelwegen als nieuwe rivieren zien, waarop een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Door de reisbeperkingen in Coronatijd komt nu sterker het idee naar boven dat deze metalen zondvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passen in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s?Vanuit het optimistische perspectief van de jaren ‘50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon maakte Gérard Schiphorst deze voorstelling.

Met tekst
TAMTAM staat bekend om zijn tekstloze voorstellingen. De laatste 30 jaar maakten we 1 voorstelling met een beetje tekst. Grappig is dat zowel Gérard als Marije in het dagelijks leven nogal van de taal zijn. Marije schreef een aantal boeken en Gérard was in een vorig leven journalist, redacteur en recensent.
GARAGE is voor de verandering een compleet tekstgeoriënteerde voorstelling.

Idee, tekst, decor, muziek en spel: Gérard Schiphorst
Ontwikkeling en coaching: Marije van der Sande
Stijl en speladvies: Josje Eijkenboom
Regieadvies: Lidwien Roothaan>

Maak hier kennis met de acteurs!

Deel dit bericht…