DE

fr

projecten

Voorleesvoorstelling Berend Bergenvaarder

De Hanzereis van Berend Bergenvaarder
Een voorleesvoorstelling in het kader van het Hanzejaar 2023

Marije van der Sande schreef in 2017 al het boek De Hanzereis van Berend Bergenvaarder dat zich afspeelt in 1370.
Op basis van dit verhaal maakt TAMTAM objektentheater in het kader van het Hanzejaar 2023 een project voor de basisscholen.
Een voorleesvoorstelling met geprojecteerde tekeningen uit het boek, begeleid door Gérard Schiphorst met live gespeelde middeleeuwse muziek,
Marije leest fragmenten voor uit het spannende verhaal over de jonge Berend die vanuit Deventer met een Koggeschip naar Bergen in Noorwegen reist.
Door zijn ogen zien we de wereld van de Hanze en begrijpen we meer over het leven in die tijd. De kinderen worden in een gesprek uitgedaagd om mee te denken over de verschillen tussen toen en nu. Het is alleen al wonderbaarlijk hoe de middeleeuwers zonder elektriciteit konden leven.

Daarnaast komt er een luistereditie van het hele boek digitaal die elke deelnemende klas na afloop van de voorstelling krijgt.
Meld je nu aan want er is slechts een beperkt aantal deelnemers mogelijk! 


Dit project wordt mogelijk gemaakt door De Gemeente Deventer, Kunstcircuit, De Deventer Cultuur Club, Fonds Wesselings van Bremen, Stichting Erven Witteveen en het Jeanette Hollaar Fonds
.