DE

fr

Nieuws

26 maart 2022

Waar COVID goed voor was: 2 nieuwe voorstellingen

Waar een lockdown goed voor kan zijn: 2 nieuwe voorstellingen!
De Covid periode heeft twee nieuwe TAMTAM voorstellingen opgeleverd die we anders nooit gemaakt zouden hebben!
In plaats van buitenlandse tournees bleven we thuis en maakten in de eerste lockdown The Tube en in de tweede GARAGE.
Wat toevallig ontstond blijkt nu een mooie aanwinst op het repertoire: twee veelzijdig inzetbare producties. Voor zowel op festivals of evenementen als voor in de theaterzaal.

The Tube
Een kijkbuistheater met beeldende eenpersoons voorstellinkjes van 2 minuten. gemaakt in de eerste lockdown in april 2020 als alternatief voor online theater.
Afgelopen zomer 9 dagen succesvol op Deventer Op Stelten in een door ons tot galerie omgetoverde leegstaande winkel.
Gemiddelde speeltijd: 4 uur per dag. Geschikt voor binnen en op beschutte buitenlocaties.

GARAGE
Een cabareteske mini-sitcom met jaren ‘60 saus met een ouderwetse speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol.
Oorspronkelijk gemaakt als keukentafelvoorstelling in de tweede lockdown in maart 2021, gebruikmakend van de regeling dat er 1 bezoeker per dag bij mensen thuis mocht komen
We zien de auto’s in hilarische scènes en horen de live gesproken stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats. Dat alles verbonden fake polygoonfragmenten.

Inmiddels is er ook een avondvullende theaterversie met minicamera’s, live video-editing en een groot scherm. in de zomer van 2021 12 maal gespeeld in het nieuwe MIMIK-theater in Deventer.

Deel dit bericht…